Möller’s používá k výrobě rybího oleje tresčí játra již od roku 1854 (u tresek se tuk hromadí v játrech společně s vitaminy A, D a E). Tresky jsou loveny v severní oblasti čistého Norského moře u ostrovů Lofoty v hlavní lovné sezoně od února do května, kde je rybáři loví z malých rybářských lodí. Lov probíhá dle zásad trvale udržitelného rybolovu. Díky zpracovatelským závodům umístěným podél pobřeží Lofot je rybí olej nejpozději následující den extrahován z čerstvě ulovených tresek pomocí speciální parní technologie. Výsledkem je olej bohatý na omega 3 mastné kyseliny, jehož rychlé ošetření dusíkem jej chrání před působením kyslíku – oxidací.

Ošetřený surový rybí olej se pak převáží z norského západního pobřeží do naší továrny v ulici Petera Möllera v Oslu. Zde prochází kontrolou oxidace a obsahu omega 3 mastných kyselin. Pokud splní přísnou kontrolu kvality, dojde k odstranění nasycených tuků (přirozeně obsažených v tresčích játrech), odstranění bílkovin (proto mohou rybí tuk užívat i osoby s alergií na ryby!), odstranění zbytků vody z odpařování, vyčištění od případných znečišťujících látek a produktů oxidace. Poslední fází je kontrola, zda jsou všechny hladiny omega 3 mastných kyselin a vitaminů A, D a E na odpovídající úrovni. Poté se rybí olej stáčí do lahví a expeduje do obchodů po celém Norsku a dalších více než 20 zemí. Než se lahev uzavře víčkem, ošetří se její hrdlo opět dusíkem, aby rybí tuk neoxidoval. Je-li víčko stabilní, chrání dusík rybí olej až po dobu dvou let (po otevření se do lahve dostane kyslík a trvanlivost rybího oleje je pak maximálně 3 měsíce při skladování v lednici). Jedna čajová lžička (5 ml) obsahuje 1,2 g omega 3 mastných kyselin.

Möller’s má, stejně jako ostatní značky na trhu, omega 3 mastné kyseliny také ve formě kapslí. Kapsle jsou malé, proto pro získání dostatečně vysoké denní dávky omega 3 je nutné používat olej z ryb s přirozeně vysokým obsahem omega 3. Naše kapsle se vyrábějí z oleje z ančoviček a sardinek žijících u pobřeží Chile a Peru, které mají zvláště vysoký obsah omega 3 mastných kyselin. Naši dodavatelé procházejí přísným výběrem a musí splňovat řadu požadavků na kvalitu a trvale udržitelný rybolov. Než je olej z ančoviček a sardinek přijat k dalšímu zpracování, musí stejně jako olej z tresčích jater projít kontrolou oxidace a splnit přísné požadavky na kvalitu. Poté prochází z velké části stejným výrobním procesem jako olej z tresčích jater, čistí se a zajišťuje se jeho kvalita.

Spotřebitelé kladou stále přísnější požadavky na čistotu a kvalitu našich výrobků. Proto jsme vyvinuli standard kvality, který je certifikován nezávislou třetí stranou - auditorskou společností DNV GL. Více informací naleznete zde.